Odbio kineski novac: Benitez ostaje na klupi Newcastlea

Španski stručnjak prelomio

Odbio kineski novac: Benitez ostaje na klupi Newcastlea

D. Vejo

Španski stručnjak na klupi Newcastlea Rafael Benitez, u posljednjih nekoliko dana glavna je tema medija na Ostrvu.

Naime, mnogo se pričalo kako će, nakon što je vratio Svrake u elitu, Španac napustiti kormilu crno-bijelih i tako završiti svoju avanturu na St. James Parku, koja traje od marta mjeseca prošle godine.

Ipak, istina je nešto drugačija. Predsjenik kluba Mike Ashley potvrdio je da će Benitez i u budućnosti voditi crno-bijele, a tokom njihovog takmičenja u Premiershipu te će na raspolaganju imati sva moguća sredstva.

Može se reći da je Benitez preporodio klub, jer je u isti stigao kada je on bio u praktično beznadežnoj situaciji. Nije uspio da obezbjedi opstanak u elitnom društvu, ali je bio odlučan u namjeri da ostane i vrati Svrake tamo gdje im je mjesto.

Iskusni strateg, već sada ima nekoliko ponuda iz daleke Kine. No, po svemu sudeći njega vrtoglavi iznosi u zemlji istočne Azije pretjerano i ne zanimaju. Želi da nastavi sa projektom, koji je već sada na pravom putu da bude u potpunosti i realizovan.

Tim sa St. James Parka, ovog ljeta najavljuje i rekonstrukciju ekipe u vidu novih pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi