Odbor odlučio u korist Zaragoze
Angel Lafita je konačno postao igrač Zaragoze

Primera Division

Odbor odlučio u korist Zaragoze

Sapunicu oko Angela Lafite konačno je završio izvršni odbor španskog nogometnog saveza koji je odlučio u korist Zaragoze.

Angel Lafita je prešao u redove Zaragoze iz Deportiva posljednjeg dana prelaznog roka, ali je uprava Deportiva pokušala osporiti transfer svog napadača na La Romaredu.

Zaragoza je uplatila avans u iznosu od dva miliona eura na račun Deportiva, ali ni to nije moglo uvjeriti upravu galicijskog kluba da izda ispisnicu Lafiti kako bi stekao pravo nastupa za Zaragozu.

Kako slučaj nije imao svoj sretan kraj, stvari u svoje ruke su uzeli ljudu u španskom nogometnom savezu koji su odlučili da je Lafita igrač Zaragoze i da će Zaragoza trebati uplatiti preostalih 1,5 miliona eura i može bez problema registrirati Lafitu za sljedeće utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.