Odbrojani dani Petkoviću na klupi Lazija

Reja novi trener nebesko-plavih?

Odbrojani dani Petkoviću na klupi Lazija

Edmir Škorić

Sarajlija Vladimir Petković definitivno je završio svoju avanturu u Laziju nakon niza loših rezultata...

Iako je Petković očekivao da se zadrži do kraja godine na klupi Lazija, čelni ljudi rimskog kluba odlučili su da mu se zahvale i da raskinu ugovor.

Dogodilo se to samo dan nakon teškog poraza u gostima kod Verone (4:1), a u posljednje vrijeme nebesko-plavi igraju loše, pa je bilo i za očekivati da će doći do promjene na klupi. Istina, nema još zvanične potvrde, no italijanski mediji izvijestili su da je predsjednik kluba odlučio promijeniti trenera.

Petković će da preuzme reprezentaciju Švicarske po završetku Svjetskog prvenstva u Brazilu, a Lazio pokušava da vrati Edoarda Reju, bivšeg trenera koji je radio u Napoliju i splitskom Hajduku.

Lazio je nakon 17 kola desetplasirani sa 20 bodova, ali je u posljednjih pet utakmica doživio tri poraza i samo jednom je slavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.