Odegaard postaje najmlađi debitant u Ligi prvaka?

Real ozbiljno računa na njega

Odegaard postaje najmlađi debitant u Ligi prvaka?

Edmir Škorić

Da zaista računaju na Martina Odegaarda u Realu, pokazuje i informacija da su ovog Norvežanina prijavili za Ligu prvaka.

Odegaard je 16-godišnjak koji je u januaru potpisao za Real Madrid i smatra se nadolazećom zvijezdom evropskog nogometa.

Iako se možda očekivalo da će Kraljevi Odegaardu tek za sezonu ili dvije dati šansu u prvom timu, Norvežani je odmah ušao u kombinacije.

Odegaard se našao među 25 prijavljenih igrača za početak nokaut faze Lige prvaka, a Real igra u osmini finala protiv Schalkea.

Ukoliko Odegaard dobije šansu, postat će najmlađi igrač koji je zaigrao u meču Lige prvaka. Taj rekord drži Celestine Babayaro, koji je 1994. igrao za Anderlecht protiv Steaue sa 16 godina i 87 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.