Odgađa se meč Albanija - Izrael zbog sigurnosnih razloga?

Navodno prijete teroristički napadi

Odgađa se meč Albanija - Izrael zbog sigurnosnih razloga?

E. Čaušević

Mediji u Albaniji danas u objavili da bi se meč kvalifikacija za SP između Albanije i Izraela mogao odgoditi.

Naime, FIFA je obavijestila obje delegacije da bi meč mogao biti odgođen zbog sigurnosnih razloga. Utakmica se treba igrati u Shkodri, ali ukoliko se bude igra najvjerovatnije će se igrati u Elbasanu koji se nalazi u samom centru Albanije.

Navodno, Albanici su obavijestili FIFA-u da se boje terorističkih napada, te da je meč protiv Izraela izuzetno opasan što se tiče sigurnosti navijača. Domaćini su zatražili da se meč iz Shkodre prebaci u Elbasan, a sada bi se mogao igrati na neutralnom terenu.

FIFA je zatražila izvještaj od albanske policije, te će uskoro donijeti konačan zaključak. Ukoliko se ispostavi da prijeti opasnost od Islamske države onda će meč biti definitnivno odgođen. Utakmica između Albanije i Izraela treba se odigrati ovog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi