Odgođeno kolo u Norveškoj

Nakon terorističkog napada

Odgođeno kolo u Norveškoj

Zbog dva teroristička napadada u Norveškoj, u kojima je ubijeno preko 90 osoba, fudbalski savez ove države odlučio je da otkaže sve utakmice.

Svi prvoligaški fudbalski mečevi koji su bili zakazani za subotu i nedjelju u Norveškoj otkazani su nakon bombaškog napada i pucnjave u kojima je život izgubilo najmanje 91 lice, saopštila je Norveška fudbalska federacija (NFF), a prenosi Tanjug.

Sedmoro ljudi je ubijeno u eksploziji automobila bombe koja se u petak dogodila u centru Osla, a najmanje 84 osobe su izgubile život kada je naoružani napadač otvorio vatru na ostrvu Utoji tokom političkog skupa mladih vladajuće Radničke partije Norveške.

"Kao znak saosećanja prema svima koji su pogođeni ovom nezapamćenom katastrofom, Norveška fudbalska federacija je odlučila da odloži utakmice", kaže se u saopšenju NFF.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.