"Odigrao sam 30 namještenih utakmica"

Vahidin Čahtarević progovorio i optužio Dragana Skakića

"Odigrao sam 30 namještenih utakmica"

Adnan Beganović

I dok je u posljednjih mjesec dana u susjednoj Hrvatskoj zbog namještanja utakmica uhapšeno je nekoliko zvaničnika HNS-a u BiH se po tom pitanju ništa ne dešava.

Međutim, bh. tužiteljstvo i ostale službe zadužene za ovu problematiku iz dana u dan samo obećavaju da će se pozabaviti eventualnim nezakonitostima u bh. fudbalu.

Ali sve ostaje samo na obećanju, kao da je Premijer liga najpoštenija u Evropi, a da nije govori i ispovjest Vahidina Čahtarevića, nakon koje bi u svakoj normalnoj državi trebali očekivati reakcije gore navedenih nadležnih organa.

"Igrači su samo robovi čiji se rad ne cijeni. U karijeri sam odigrao više od 30 utakmica po sistemu '3 za 3'. Igraš, a već znaš ishod", na početu razgovora za Dnevni avaz ističe nekadašnji igrač Jedinstva, Sarajeva, Vahidin Čahtarević.

Čahtarević ističe da mu je posebno u sjećanju ostala sezona 2007/2008.

"Već u 6. kolu Žepče je od našeg kluba tražilo 60.000 KM za tri boda. Sjećam se da klub nije imao novca, te da smo uz mnogo manje novca datog sudijama, uspjeli dobiti sa 2:0", govori Čahtarević i dodaje:

"U istoj sezoni sudije su nas oštetile u susretu Jedinstvo - Orašje, koji je završio bez golova. Bio je to susret koji je objema ekipama mnogo značio u borbi za goli život. Sudija Dragan Skakić čudnim je odlukama uspio odbraniti Orašje i ostaviti ga u ligi, dok smo mi ispali u niži rang. Ništa to ne bi bilo čudno da godinu kasnije istom sudiji to nisam prigovorio na terenu, a on mi je priznao da je Jedinstvu vratio novac, navodno 13.000 KM, što mi daje za pravo da mislim da je od druge strane dobio mnogo više".

Kolega iz Dnevnog avaza kontaktirao je i prozvanog Dragana Skakića, no susreo se sa uvredama.

"Ti si još veća budala ako to pustiš u javnost", komentar je Dragana Skakića.

Nakon ove ispovjesti Vahidina Čahtarevića za nadati se da će nadležni državni organi konačno krenuti u obračun sa fudbalskom mafijom u našoj zemlji, a i Fudbalski savez bi za početak trebao ispitati ove navode, te pozabaviti se Skakićem i društvom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti