Odlazak velikog Čeha - Pavela Nedveda

Odlazak velikog Čeha - Pavela Nedveda

Češki fudbaler Pavel Nedved (36) demantovao je informaciju u kojoj su italijanski mediji naveli da će legendarno lijevo krilo i naredne sezone braniti boje Juventusa.

Nedvedov ugovor s Juveom ističe krajem juna, a iako su mu iz uprave kluba ponudili jednogodišnje produženje, on je to odbio i oprostiće se od navijača “bianconera” u današnjem posljednjem kolu Serije A, u susretu protiv Lazija na Olimpijskom stadionu u Torinu.
 
“Nakon osam sezona provedenih u Juventusu vrijeme je da se zahvalim navijačima, svojim saigračima i upravi kluba za podršku koju sam dobivao ovih svih godina. U Torinu sam osvojio četiri naslova kao i Zlatnu loptu“, rekao je Nedved za internet stranice kluba.

Nedved će tako postati treći veliki fudbaler koi se oprostio ove sezone iz Serije A, nakon Paola Maldinija i Luisa Figa.

 

 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.