Odlične vijesti: Alan Ruschel se konačno probudio

Preživio avionsku nesreću

Odlične vijesti: Alan Ruschel se konačno probudio

Endin Čaušević

Alan Ruschel bio je jedan od rijetkih fudbalera Chapecoensea koji je uspio preživjeti avionsku nesreću koja se početkom sedmice desila u Kolumbiji.

Ruschel je izvučen iz olupine aviona pola sata nakon pada, te je prevežen u najbližu bolnici. Njegove povrede bile su opasne po život, te su ljekari bili prisiljeni da ga priključe na aparate kako bi ga održali u životu.

Ipak, odlične vijesti stižu nam ovog jutra iz Brazila jer je Ruschel "skinut" s aparata, te sada samostalno diše. Ljekari su saopštili da njegov oporavak ide prema planu, te da je iz dana u dan sve bolje.

"Sretna sam kako se moj sin oporavlja. Probudio se i pitao me kada ćemo kući i šta se uopšte desilo. Ničega se ne sjeća, ali zna da je trebao igrati u Kolumbiji. Rekla sam mu da su doživjeli nesreću, te da su Neto i Follman u bolnici i da su dobro. Nije spreman još uvijek da sazna istinu. Zahvalni smo Bogu što ga je spaio", rekla je setra Alissen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi