Odlični Vedran Vidović presudio komšijama iz Travnika

Vitez - Travnik 3:0

Odlični Vedran Vidović presudio komšijama iz Travnika

Komšijski derbi između Viteza i Travnika pripao je domaćim igračima visokim rezultatom 3:0.

Izabranici Ante Miše odigrali su možda i najbolju utakmicu od ulaska u društvo najboljih, a centralna figura meča bio je trostruki strijelac Vedran Vidović.

Prvi je kod domaćih zaprijetio Kapetan u 12. minutu , ali se dobrom intervencijom istakao golman Travnika Semir Bukvić.

Bio je to nagovještaj onoga što će uslijediti tri minuta kasnije. Mrežu Travnika za 1:0 zatresao je Vidović. Svega tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0, a strijelac je ponovo bio odlični Vidović, ovog puta nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju.

Isti igrač u 30. minutu stiže do hat tricka, ovog puta nakon odlično istrčanog kontra napada i hladnokrvne realizacije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogao je rezervista Amel Čurić smanjiti rezultat u trećem minutu nastavka, ali je loše reagovao i iz neposredne blizine promašio gol Viteza. Vidović je bio nadomak četvrtog pogotka pola sata prije kraja, ali ga je ovog puta spriječio golman gostiju Semir Bukvić.

Do kraja utakmice mreže se nisu tresle, pa je Vitez upisao zaslužen trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.