Odluka CAS-a o utakmici Srbija - Albanija 13. juna

Utakmica koja je postala skandal

Odluka CAS-a o utakmici Srbija - Albanija 13. juna

Internacionalni sportski sud (CAS) svoju odluku o prekinutoj utakmici kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije donijeti će 13. juna.

Ovo odluku CAS je proslijedio na adrese od nacionalna saveza u subotu. Predstavnici FS Srbije su u četvrtak saslušani, dok je rukovodeći ljudi FS Albanije ono što imaju reći CAS-u kazali dan poslije.
Obje strane su uložile prigovore na odluku UEFA-e prima kojoj je utakmica s 3:0 registrovana u korist Srbije, ali su potom zbog cijelog skandala i loše organizacije selekciji Srbije oduzeta tri boda.

Pored ove odluke oba saveza su kažnjena s 100.000 eura, a pored toga su naše istočne komšije kažnjene s dvije utakmice kvalifikacija bez prisustva publike na stadionu.

Za one koji su zaboravili dron koji se pred poluvrijeme sporne utakmice pojavio iznad stadiona JNA na kojem se igrala utakmica noseći zastavu “Velike Albanije” prouzrokovao je cijeli skandal nakon kojeg su i navijači Srbije utrčali na travnjak, a fudbaleri pobjegli u svlačionice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.