Odluka ili nastavak farse?

Danas sjednica IO N/FSBiH

Odluka ili nastavak farse?

Danas će se u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održati sjednica Izvršnog odbora krovne kuće bh. fudbala.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora po ko zna koji put raspravljat će se o slučaju Gavarić, koji već mjesecima ne može da se okonča.

Ipak, kako sada stoje stvari, na današnjoj sjednici IO moglo bi biti odlučeno da se ovaj problem prebaci u ruku Takmičarskoj komisiji. Naime, Takmičarska komisija je prvotno donijela odluku o ponavljanju utakmice između Slobode i Sarajeva, zbog čega je kasnije smijenjena.

Bilo kako bilo, danas bi se neke stvari (konačno!) morale znati ili barem biti jasnije. Slučaj Gavarić i nesposobnost čelnika N/FSBiH da ga pravovremeno riješe doveo je do nove farse u bh. fudbalu. Članovi Izvršnog odbora više nemaju pravo na odlaganje odluke i konačnog riješenja.

Ovaj saziv N/FSBiH, odnosno njegov dobar dio, davno je dokazao da nije sposoban obavljati funkcije zbog kojih su tu. Korjenite promjene su prijeko potrebne, kako bi bh. fudbal mogao sačuvati makar dio dostajanstva koji mu je preostao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.