Odluka NFSBiH zatekla Rođene: "Radikalno - sada ne znamo za šta da se spremamo..."

Feđa Dudić za SportSport.ba

Odluka NFSBiH zatekla Rođene: "Radikalno - sada ne znamo za šta da se spremamo..."

Koronavirus, na koji je do sada u našoj zemlji pozitivno 11 osoba, zaustavio je i domaći fudbal.

Strah od širenja virusa od kojeg se "trese" čitava Evropa uticao je i na donosioce odluka u našoj zemlji, a kada su krizni štabovi i državni organi rekli svoje, poslušao je i NFSBiH.

Krovna kuća bh. fudbala je odlučila zaustaviti sva domaća takmičenja, za sada na period od dvije sedmice.

Ovo važi i za bh. fudbalsku "elitu", a čini se da je mnoge današnja odluka zatekla.

Zatečeni su i u Veležu koji je dobru formu iz finiša prvog dijela sezone uspio prenijeti i na prva tri kola proljetnog dijela Premijer lige BiH.

Za sada u Veležu nemaju konkretan plan šta činiti tokom pauze koja će trajati minimalno dvije sedmice.

"Moram reći da nas je ovo zateklo, nismo očekivali ovu situaciju. Spremali smo se normalno za sljedeću utakmicu... Sada trebamo vidjeti šta raditi, odradićemo još ovaj naredni trening, pa ćemo vidjeti. Moramo dogovoriti šta ćemo, napravićemo sigurno pauzu od dva-tri dana pošto nas očigledno čeka duži prekid prvenstva. Onda ćemo se možda u srijedu sastati i napraviti plan", rekao je trener Veleža Feđa Dudić za SportSport.ba.

Šefu struke Rođenih najviše smeta što se sada ne zna tačno kada će Velež igrati narednu utakmicu.

"Teško je sada jer nemamo tačan datum kada nastavljamo, sve je pod znakom pitanja. Hajde da mi znamo tačan datum kada igramo narednu utakmicu, lako bismo, napravili bismo plan i program rada. A sada ne znamo za šta da se spremamo, koji će se dan igrati, a koji neće".

Da li smatrate da se prvenstvo moralo prekinuti ili se moglo nastaviti igrati pred praznim tribinama?

"Moglo se u potpunosti igrati pred praznim tribinama. Zašto smo mi preuranili sa ovakvom odlukom ja stvarno ne znam. Koliko sam upućen u našem komšiliku, u Hrvatskoj, gdje je puno veći broj oboljelih nego kod nas, igra se normalno, pred praznim tribinama. Mislim da nije bilo potrebe za ovaj potez, ovo je nešto radikalno. Slažem se sa idejom da se igra bez publike, treba zaštititi javnost, ali ja zaista nisam vidio pravi razlog da se prvenstvo prekine", rekao je Dudić, pa poručio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Koliko vidim sve zemlje u našem okruženju igraju, a mi smo se našli da prekidamo takmičenja".

Podsjetimo, Velež je u subotu trebao gostovati na Tušnju i odmjeriti snage sa Tuzla Cityjem u okviru 23. kola Premijer lige BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
spremite se za Federalnu Abd....
4 19
BigBosnianBoss
Cuj u Hrvatskoj puno vise oboljelih hahaha,joj budale
3 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi