Odluke za svaku pohvalu

Komisija za suđenje kaznila arbitre

Odluke za svaku pohvalu

Adnan Beganović

Komisija za sudije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na vanrednoj sjednici izrekla je rigorozne kazne arbitrima koji su u nekoliko posljednjih kola Premijer lige djelili (ne)pravdu.

Sva trojica sudija meča između Zrinjskog i Sarajeva (Predrag Stankić, Elvir Grabus i Tihomir Sučić) odlukom sudijske komisije suspendovani su osam kola. Pored sudijske trojke istu kaznu dobio je i kontrolor suđenja ovog susret Bekir Ferizović, koji u lakrdiji koju su iscenirali pomenuti arbitri nije vidio ništa loše.

Osim pomenute sudijske trojke osam mečeva suspenzije dobio je i glavni sudija susreta Olimpik – Zrinjski, Danijel Pajić, koji je prema navodima komisije za suđenje svirao nepostojeći penal za Olimpik te tako direktno uticao na rezultat.

Peti sudija koji je kažnjen sa osam utakmica nedelegiranja je Marinko Jelić, koji je sudio susret između Slavije i Olimpika i koji je prema zaključcima komisije za suđenje Olimpiku bez potrebe isključio jednog igrača, dok s druge strane nije isključio igrača Slavije, Ivana Stankovića, koji je nekoliko puta udario gostujućeg igrača dok je isti ležao na zemlji.

Sve u svemu, komisija za suđenje napravila je poteze koji su se i očekivali, ali i koji svima nama daju nadu da će se sudije koje budu imale neke loše namjere u budućnosti, sjetiti ovih rigoroznih kazni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.