Odović: Borbeno pa šta bude

Slavija gostuje na Koševu

Odović: Borbeno pa šta bude

Fudbaleri Slavije nastavljaju ritam igranja srijeda-subota utakmicom protiv Sarajeva na Koševu. Prvenstveni remi s Olimpikom od prije sedam dana i doveo je tim Milomira Odovića u neugodnu situaciju, tako da na Koševu mora igrati otvoreno, na sva tri boda.

Tradicija susreta Slavije i Sarajeva kaže da je najčešći ishod bio neriješen. Odović smatra da se ovaj put neće mnogo oslanjati na tu činjenicu.

"Već odavno su naše utakmce sa Sarajevom postale svojevrstan derbi, bez obzira na aktuelno stanje na tabeli. Mi na Koševu igramo tradicionalno dobro i očekujem da će i ovaj put biti tako. Prema informacijama koje sam dobio Sarajevo ima problema sa igačkim kadrom. Ali, otići na Koševo i računati na to je besmislica. Mi smo, koliko je to bilo moguće u ovim uslovima osvježili igrače".

"Ovo nam je u roku od sedam dana treća utakmica, a koliko poznajem ekipu Sarajeva očekuje nas jako težak meč. Na nama je da stisnemo zube i odigramo najbolje što znamo, jer su nam u prvenstvu neophodni bodovi. Najbolja prilika da se povratimo u svakom pogledu je upravo susret sa velikim rivalom. Još samo da je iskoristimo", rekao je Odović za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.