Šef stručnog štaba FK Željezničar

Odović: Igrači moraju znati da je ključan pristup utakmici

Željezničar se u subotu na Grbavici sastaje sa Drinom, a ekipa je danas obavila posljednji trening pred duel koji slijedi.

Uoči treninga, za SportSport.ba je govorio Milomir Odović, šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice.

"Utakmica protiv Radnika je pokazala da nema slabih protivnika zato što se veliki broj kvalitetnih ekipa bori za opstanak. U svaku utakmicu moramo ulaziti maksimalno ozbiljno, i nadam se da smo iz prethodnog susreta izvukli neke pouke. U svaku sljedeću utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno i poštujući protivnika", rekao je Odović i dodao:

"Nažalost, sve što smo dobro napravili dobro u prva četiri kola smo anulirali slabim odnosom prema igri".

Odović je na press konferenciji nakon utakmice sa Radnikom istakao da pojedini igrači nisu dali svoj maksimum da se dođe do pobjede.

"Takva situacija se ponajviše ogleda u situaciji kod primljenog gola, kada je kompletna odbrana osim Bogdanovića loše stajala očekujući da riješimo tu situaciju. Tu se ogleda odnos prema igri, svaki protivnik se mora uvažavati i tek onda imamo šanse da dođemo do dobrog rezultata".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drina nije naivan protivnik, a to je pokazala i u prošlom kolu kada je remizirala sa Sarajevom odigravši bez golova.

"Taj njihov rezultat potvrđuje ovo što sam ja rekao. Oni će sigurno vrlo motivisani ući u taj duel, što zbog remija sa Sarajevom što zbog našeg kiksa protiv Radnika. Očekuje ih težak zadatak, ali mislim da mi imamo kvalitet da dođemo do povoljnog rezultata. Ključno je da igrači to razumiju i da pruže svoj maksimum", rekao je za kraj Milomir Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.