Odović: Ne zanosimo se trenutnim uspjesima

Trener Željezničara pred Radnik

Odović: Ne zanosimo se trenutnim uspjesima

Fudbaleri Željezničara su u četiri kola proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige osvojili osam bodova, a sa dva teška gostovanja kod Širokog Brijega i Zrinjskog izabranici Milomira Odovića vratili su se neporaženi.

Možda su se sa gostovanja Pod Bijelim brijegom mogli vratiti i s punim plijenom da je kojim slučajem lopta nakon udarca mladog Kerima Memije završila u mreži Dujkovića, a ne na stativi njegovog gola. Ipak, na Grbavici nisu nezadovoljni osvojenim bodom. Upravo ovaj bod žele zakružiti u dva naredna kola BH Telecom Premijer lige, gdje su dva puta domaćini, a već u subotu od 16:30 na svojoj Grbavici igraju protitv Radnika iz Bijeljine.

"Pred nama je jedna sedmica u kojoj nas očekuju divje važne utakmice. Ja se nadam da će igrači i ovoga puta imati dobar pristup. Htio bih naglasitit da smo imali dva teška gostovanja, protiv aktuelnog prvaka i protiv prvog na tabeli. Bio bih sretniji da smo s manje energije uspjeli doći do jednog boda u meču pritiv Zrinjskog. Radnik je kvalitetna i homogena ekipa, koja se pojačala u odnosu na jesenji dio sezone i sasvim sigurno nećemo imati lak posao, pogotovo ako se uzme u obzir da su na dva posljednja gostovanja odnijeli po bod sa Grbavice. Nije lako insistirati na novom pritupu, a istovremeno biti i rezultatski konkurentan”, rekao je Milomir Odović na početku svog obraćanja predstavnicima medija na press konferenciji koja je upriličena povodom susreta sa timom iz Semberije.

"Nadam se da ćemo i ovoj utakmici imati kvalitetan pristup, te se nadam da ćemo i u ovoj utakmici upisati nove bodove", kazao je Odović.

Iako je četiri boda udaljen od zone ispadanja, Radnik još uvijek ne može reći da je osigurao opstanak u društvu najboljih bh. klubova. Sigurno je da će ekipa iz Bijeljine na Grbavici igrati dosta zatvoreno, a loši vremenski uslovi i težak teren uvijek pogoduju onome ko se brani…

"Mi moramo biti na visini zadatka, te moramo biti u mogućnosti prevazići sve ove okolnosti", kaže šef stručnog štaba kluba iz Zvorničke 27.

Odović za susret sa Radnikom neće moći računati na standardnog stoper Aleksandra Kosorića, a nejasno je da će zbog toga biti određenih promjena u zadnjoj liniji Plavih.

"Memija jučer nije trenirao, danas će trenirati, a naravno da imamo u vidu da za tri dana imamo novu utakmicu. Nećemo insistirati da igra po svaku cijenu. Što se tiče Kosorića, imamo tu nekih kombinacija, sad zavisi da li će to biti Uzelac ili Zeljković, uz Čolića na desnom beku", rekao je Odović, te pohvalio mirnoću i dobru formu Josipa Kvesića u proljetnom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio bi veliki hendikep ukoliko Kvesić ne bi mogao igrati", istakao je stručnjak Plavih, te dodao:

"Realno u svakoj utakmici želimo ići na pobjedu. Realnost je da imamo 20 igrača, od čega je 4-5 iz našeg pogona, ali u odnosu na protivnike prvoplasirne tri ekipe, oni imaju jaču klupu, više uložili, imaju 10-ak kvalitetnijih igrača od nas, koji su dovedeni ciljano, a trenutnim uspjesima se ne zanosimo".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.