Željezničar podijelio bodove s Radnikom

Odović: Svi igrači nisu dali svoj maksimum

T. Hebib

Nakon remija na Grbavici trener Željezničara nije mogao biti sretan.

“Činjenica je da smo u prethodnoj utakmici potrošili mnogo energije, ali to zaista nije opravdanje. Poslje dobrog ulaska u utakmicu i vodstva nastupilo je opuštanje i to je izuzetno motivisana ekipa Radnika kaznila, a u drugom poluvremenu kad smo pravili pritisak vidjeli su se svi nedostaci koji su pristutni od ranije.”, kazao je Odović.

Željezničar je povero u 22. minuti, ali goti dolaze do izjednačenja već 14 minuta kasnije. Prema mišljenju stratega Plavih za slabu igru najveći krivac je nedovoljno ozbiljan pristup igrača.

“Radnik je zasluženo uzeo jedan bod i na žalost ne mogu reći da su svi naši igrači dali svoj maksimum. Naravno, da ćemo pokušati da u ova dva dana do slijedeće utakmice se što bolje odmorimo. Sigurno je da pristup u sljedećoj utakmici mora biti mnogo bolji.”, tvrdi Odović, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“I prije utakmice sam govorio da je pristup odlućujući faktor. Bez obzira ko vam dolazi ne možete sebi dozvoliti luksuz da dođe do opuštanja. U drugom poluvremenu smo imali mnogo problema u zadnjj liniji, paniku, želju da što prije dođemo do povoljne situacije, pa smo pravili previše grešaka.”

U narednom kolu Željezničar dočekuje Drinu iz Zvornika koja je danas Sarajevu otkinula bod.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.