Odović: Vjerujem u ovaj tim
Odović predvodio Slaviju u Intertoto kupu

Milomir Odović ponovo na klupi Slavije

Odović: Vjerujem u ovaj tim

Rukovodstvo Slavije, na večerašnjoj sjednici, prihvatilo je ostavku Zorana Erbeza na mjesto šefa Stručnog štaba, a za novog stratega imenovan je Milomir Odović.

Milomiru Odoviću je ovo drugo imenovanje za šefa stručnog štaba Slavije. Prvi put na klupu ''plavo-bijelih'' je sjeo u junu 2005. godine kada je naslijedio Dragana Radovića. Prethodno je vodio Željezničar i Rudar iz Ugljevika.

U premijerligašu iz Istočnog Sarajeva zadržao se dvije sezone, 2005/06, 2006/07 i tri prva kola u sezoni 2007/08 kada ga je u avgustu mjesecu 2007. godine naslijedio Zoran Erbez.
Odović je sa Slavijom ostvario istorijski uspjeh osvjanjem trećeg mjesta u Premijer ligi u sezoni 2006/2007 i plasmanom u Intertoto kup, a u istoj sezoni je odveo ''sokolove'' do finala Kupa BiH. Proslavljeni igrač Željezničara je poslije Slavije vodio Borac iz Banja Luke sa kojim je izborio plasman u Premijer ligu BiH. Nakon rastanka sa Banjalučanima bio je angažovan u omladinskom pogonu Slavije.

"Slavija je ljetos napravila odličan rezultat u Evropi, gdje je oduševila u mečevima sa Alborgom i Košicama, ali je, na žalost, u ekipi došlo do zasićenje i pada forme. Loše rezultate na početku sezone objašnjavam kao plaćanje ceha evropskih utakmica. Smatram da ovaj tim posjeduje kvalitet i to je bio glavni razlog zbog kojeg sam prihvatio poziv uprave kluba. Vjerujem da ćemo se uz veliko zalaganje vratiti na staze uspjeha.", rekao je novi-stari trener Slavije, Milomir Odović.

Milomir Odović je prve fudbalske korake napravio u Slogi iz Ilijaša, a za prvi tim Željezničara debitovao je 1974. godine kao devetnaestogodišnjak. U timu s Grbavice ostao je do 1984. godine, a igrao je sa fudbalerima iz ''Željine'' šampionske generacije u kojoj je između ostalih igrao Katalinski. Takođe je bio dio slavnog tima Željezničara u kojem je igrao sa Komšićem, Šabanadžovićem, Škorom... Inostranu karijeru je gradio u austrijskim klubovima Linc i Špital, ali je zbog povrede nešto ranije okačio kopačke u klin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti