Odovića brine povreda Memije

Plavi gostuju u Mostaru

Odovića brine povreda Memije

Adnan Beganović

Derbi 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru će odigrati Zrinjski i Željezničar, čijeg trenera Milomira Odovića brine povreda mladog reprezentativca Kerima Memije.

Željezničar je na sjajan način otvorio proljetni dio prvenstva, a nakon pobjeda nad Olimpicom i Slavijom, te remija u Širokom Brijegu, Plave očekuje duel sa aktuelnim prvakom Zrinjskim.

"Pred nama je zahtjevna utakmica, a dobar pristup i borbenost nas mogu odvesti do pozitivnog rezultata. Mislim da smo pauzu dobro iskoristil, a u ovom trenutku me najviše interesuje dobra igra, a sa istom će doći i bodovi", za SportSport.ba je izjavio Odović.

"Bajić je dobro, trenira bez ikakvih problema i biće spreman za sutakmicu. Međutim, brine me povreda Memije, koji je u duelu mladih reprezentacija BiH i Turske povrijedio zadnju ložu. Vidjet ćemo danas na treningu kakva je situacija", dodao je šef struke Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski će u utakmici sa Željezničarem po prvi put s klupe predvoditi novi trener Vinko Marinović.

"Ne znam da li je to prednost ili hendikep za Zrinjski. To ćemo svi saznati nakon utakmice, no činjenica je da Zrinjski ima dobru ekipu, koja zna igrati i na posjed i koja nije slučajno u samom vrhu tabele. Uostalom u prvom dijelu sezone su slavili na Grbavici", zaključio je Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.