Određeni datumi utakmica polufinala Kupa Njemačke, finale u julu

DFB donio odluku

Određeni datumi utakmica polufinala Kupa Njemačke, finale u julu

E. Škorić

Njemački nogomet vraća se 16. maja utakmica Bundeslige i 2. Bundeslige, a uz to su određeni i datumi polufinala i finala Kupa Njemačke.

Njemački nogometni savez je danas donio odluku da se utakmice polufinala Kupa igraju 9. i 10. juna, dok će finale biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu 4. jula.

U polufinalu se sastaju Bayern i Eintracht Frankfurt, dok će drugoligaš Saarbrucken ugostiti ekipu Bayer Leverkusena.

Finale je prethodno trebalo da se odigra 23. maja, ali zbog pandemije koronavirusa i obustave nogometa, DFB je sada donio odluku da se odigra 4. jula.

Treba li uopće napominjati da će se utakmice Kupa do kraja odigrati bez prisustva gledatelja i uz posebna pravila i mjere koje su donesene kako bi se spriječio širenje zaraze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi