Održan vanredan sastanak NK Jedinstvo

Nakon sramotnog poraza od Goražda

Održan vanredan sastanak NK Jedinstvo

S. Grebović

Nakon subotnjeg sramotnog poraza od ekipe Goražda (1:4), Uprava kluba danas je u prostorijama kluba održala sastanak s igračima i stručnim štabom Nogometnog kluba Jedinstvo Bihać . Razgovaralo se o stanju i problemima u ovom sportskom kolektivu.

I pored najvećeg poraza na domaćem terenu od kad se klub takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH, Uprava je igračima isplatila platu, te ja na sastanku tražila od igrača da se probude i
počnu zalagati za sveti „crveno-bijeli“ dres.

Katastrofalan učinak u posljednji šest kola, postignuta tri pogotka s 11. metara bio je povod da se upitaju igrači šta se dešava s ekipom koje se u prvom dijelu sezone borila za Premijer ligu, a danas za opstanak u Federalnoj ligi ?

Avdić i Šuntić od danas slobodni igrači

Asim Saračević, šef stručnog štaba, zahvalio se na uslugama Jasminu Šuntiću i Admiru Avdiću, istakavši da je sasvim nezadovoljan njihovom angažmanom u jesenjem dijelu prvenstva, te su oni od danas slobodni igrači.

Predsjednik kluba, Edin Mulić na kraju je zaključio da najveću krivicu za katastrofalne rezultate i stanje na tabeli snose igrači, koji se nedovoljno žrtvuju za boje kluba, te da se takav odnos neće tolerirati. Svi igrači novčano su kažnjeni za prosipanje bodova Pod Borićima protiv Krajine i Goražda.

Od nekadašnjeg igranja u Europi, klub je dotakao dno dna, igranja s ekipama ranga bihaćkih mjesnih zajednica. Sramota za klub koji je bio na pragu da ugosti slavni Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije