Nada u bolje sutra

Održana Veležova "Mala crvena noć"

Na inicijativu šefa Omladinskih selekcija FK Velež, Zije Tojage,  uz pomoć i podršku zaposlenih u klubu, i roditelja djece, sinoć je održana „ Mala Crvena noć “ sa željom da se djeca okupe i zajedno obilježe i proslave predstojeće blagdane.

Zijo Tojaga podvlači  kako FK Velež ima svoju djecu, svoju budućnost, ali kako se toj djeci moraju napraviti uslovi kao njihovim vršnjacima u ostalim klubovima, jer sramotno je da djeca Veleža treniraju na terenu gdje najmanje ima trave, a vjerovatno članovi Uprave i ne znaju u kakvim uslovima se djeca presvlače i spremaju za treninge. 

 

Svi sa velikim nestrpljenjem čekaju Skupštinu koja je zakazana za 16. januaru 2016. godine, s nadom da će se stvari pomaknuti sa mrtve tačke, iako postoji mali strah kod navijača kako se mnogi neće pojaviti na njoj i položiti račune. Svima je ipak jasno da je dosadašnji način funkcionisanja kluba postao neodrživ i da mora doći do radikalnih promjena.

 

Jedini koji su na pravi način reagovali na sve probleme Veleža su navijači,  koji su se udružili i osnovali Udruženje građana Mostarski rođeni ( UG MR ), koji će zajedno sa KN Red Army pokušati pomoći klubu. Cilj ovog udruženja je prije svega da se promjenom Statuta kluba uvede više reda i odgovornosti u poslovanje kluba, kao i da se konačno odgovori na mnoge zahtjeve i probleme kojih nije malo, a među njima najvažniji zahtjev je za konačno rješenje infrastrukturnih problema koje klub ima, a tu se najviše misli na rješenje pitanja Stadiona u Sjevernom logoru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Borba za opstanak ili bolje rečeno za bolje sutra Veleža je počela i navijači  Veleža se nadaju da u toj borbi neće biti sami.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.