Održani sastanci NFSBiH sa predstavnicima NK Čelik i FK Zvijezda 09

"Konstruktivne i otvorene diskusije"

Održani sastanci NFSBiH sa predstavnicima NK Čelik i FK Zvijezda 09

Danas je Zvijezda 09 održala zvaničnu press konferenciju na kojoj je poručeno da se klub iz Etno sela Stanišići osjeća nepravedno izbačenim iz Premijer lige BiH, te da će pokušati sve da se odluka promijeni.

Podsjetimo, NFSBiH je odlučio prvobitno suspendovanu sezonu Premijer lige BiH (zbog pandemije koronavirusa) poptuno prekinuti i priznati stanje na tabeli kao konačno.

Tako je je određen prvak, određeni su i putnici u Evropu, ali i ekipe koje ispadaju u niži rang. Kako su Čelik i Zvijezda 09 bili na posljednje dvije pozicije, prekidom sezone su poslani u drugi rang bh. fudbala.

Iz Zvijezda 09 su sve glasniji protesti na ovakav razvoj situacije, a klub traži proširenje lige. Danas je iz FK Zvijezda 09 poručeno da je klub razgovarao sa Savezom, što je NFSBiH sada i potvrdio. Osim sa Zvijezdom 09 NFSBiH se sastao i za predstavnicima Čelika.

Inače, i iz Čelika su već najavljivani pravni koraci kojim se klub želi boriti protiv odluke o prekidu sezone koja je za posljedicu imala ispadanje zeničkog kluba iz elite.

"Na osnovu zahtjeva FK Zvijezda 09 Bijeljina i NK Čelik Zenica, juče i danas su u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu, održani sastanci rukovodstva oba kluba sa predstavnicima Saveza", stoji u saopštenju krovne kuće bh. fudbala.

I ostatak saopštenja NFSBiH prenosimo u cjelosti:

"Na sastancima se razgovaralo o pitanjima vezanim za status ovih klubova u narednoj takmičarskoj sezoni. Nakon konstruktivnih i otvorenih diskusija iskazano je razumijevanje za trenutnu situaciju u našem nogometu/fudbalu, kao i na sve okolnosti koje su uticale na donošenje odluke Izvršnog odbora u vezi sa nemogućnošću daljeg odigravanja svih takmičenja u organizaciji NS/FS BiH.

Oba kluba su iskazala zahvalnost na korektnom odnosu, kao i kvalitetnim informacijama koje su dobili tokom boravka u Savezu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz FK Zvijezda 09 su istakli da su uspjeli približiti stavove, te da će uputiti zahtjev Izvršnom odboru NS/FS BIH sa prijedlogom za proširenje BHT Premijer lige za sezonu 2020/21.

Na upravama ekipa iz Bijeljine i Zenice je zadatak kako na najbolji način da riješe statusna pitanja svojih klubova u narednom periodu. NS/FS BiH nastavlja provoditi utvrđene aktivnosti sa ciljem što kvalitetnije pripreme za nastupajuću sezonu koja bi trebalo da počne 01.08. 2020. godine."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Podrška Čeliku u i Zvijezdi iz Širokog
8 3
senad035
Nemam nista protiv ta dva kluba, al je cirkus sta se desava
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi