Odvratno skandiranje navijača Porta
Foto: EPA

Predsjednik kluba uputio izvinjenje Chapecoenseu

Odvratno skandiranje navijača Porta

Navijači Porta su uzvikivali zaista neprimjerene parole na susretu rukometnih klubova Porta i Benfice koji je odigran ove srijede.

Jedan dio navijača Porta je pjevao "Voljeli bi da su igrači Benfice bili u avionu Chapecoensea", aludirajući na tragičnu nesreću članova ovog brazilskog kluba, izvjestili su evropski mediji, a ovakvo ponašanje zgrozilo je mnoge u svijetu sporta, ali i šire.

U pismu medijima predsjednik kluba Jorge Nuno Pinto da Costa obratio se Chapecoenseu te je uputio izvinjenje brazilskoj ekipi zbog uvredljivog navijanja navijača njegovog kluba.

Pinto  da Costa je dodao i da bi u Portu željeli pomoći Chapecoenseu da ponovo vrate klub u normalno stanje.

U padu aviona Chapecoensea poginula je 71 osoba, uključujući 19 igrača ove ekipe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi