Offenbach izbacio dortmundsku Borussiju

DFB Pokal, 2. kolo

Offenbach izbacio dortmundsku Borussiju

Edmir Škorić

I dok je Nuernberg u drugom dijelu večerašnjih utakmica 2. kola DFB Pokala prošao bez većih poteškoća, do plasmana u 3. kolo puno teže su došli nogometaši Stuttgarta, Borussije Moenchengladbacha i Offenbacha.

Nuernberga je ugostio niželigaš Elversberg, koji jednostavno nije mogao napraviti ništa senzacionalno. Gosti su poveli u finišu prvog poluvremena preko Schiebera, a u nastavku im je siguran trijumf donio Pinola. Simonsov gol u 74. minuti bio je tačka na "i".

Stuttgart može biti sretan što u svojim redovima ima Harnika, koji je postigao sva tri gola na gostovanju kod niželigaša Chemnitzera. On je u 79. minuti nulirao prednost koju je domaćoj ekipi donio Forster, a onda sa dva gola u produžecima odveo Švabe dalje.

Pravu senzaciju napravili su nogometaši Offenbacha koji su, doduše, na penale bili bolji od dortmundske Borussije. U regularnom dijelu utakmice nije bilo golova. Slično se dogodilo i u Moenchengladbachu, gdje je ovaj put više sreće imala Borussia. "Zeleni" su u "lutriji" eliminisali Bayer iz Leverkusena.

DFB Pokal, 2. kolo:
Chemnitzer - Stuttgart 1:1 1:3 nakon produžetaka (Forster 73/ Harnik 79)
Elversberg - Nuernber 0:3 (Schieber 43, Pinola 50, Simons 74)
Borussia M. - Bayer Leverkusen 0:0 (domaći prošli na penale)
Offenbach - Borussia Dortmund 0:0 (domaći prošli na penale)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.