Gradini bod u Odžaku,  Gornji Rahić ponovo slavio, sjajan meč u Mionici

Druga liga Sjever

Gradini bod u Odžaku, Gornji Rahić ponovo slavio, sjajan meč u Mionici

S. Mlaćo
U Drugoj ligi FBiH grupa Sjever odigrani su susreti 23. kola.

Gradina je već ranije osigurala naslov prvaka i doigravanje za Prvu ligu FBiH, a u ovom kolu je remizirala kod Odžaka 102.  Domaći su se pokazali kao tvrd orah timu iz Srebrenika.

Zanimljivo da je i Odžak prekinuo efikasnu seriju na svom terenu s obzirom da je u svakom domaćem meču postigao bar jedan pogodak. Nakon osam mjeseci sjajna serija je prekinuta, a sjajan na golu Gradine bio je mladi Marko Živković koji je stigao iz Orašja te potvrdio svoje kvalitete.

Gornji Rahić igra sjajno i drži drugo mjesto. Ovaj put Rahićani su savladali Bosnu iz Kalesije sa 4:1. Dva pogotka postigao je ove sezone sjajni Eldin Mehmedović, jedan je dodao Edin Nukić, a autogol je upisao Muamer Barčić. Jedini pogodak za goste djelo je Simbada Jahića.

Svatovac je golovima Aldina Teparića i Almedina Saburovića savladao 2:0 Dinamo iz Donje Mahale, a istim rezultatom Priluk je nadigrao Seonu (Lugavić, ag. Rešad Ahmetašević).

2:0 je bilo i u duelu Radničkog i Dizdaruše. Dvostruki strijelac za Radnički bio je Almis Kasumović.

Oglasi

Bosna je u Mionici nadigrala Orahovicu 74 sa 4:3, dok je Mramor sa 2:1 savladao Lokomotivu.

Lider je Gradina sa 57 osvojenih bodova, Gornji Rahić ima 45, a Bosna (M) 41.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti