Oglasila se SIPA: Privedeni osumnjičeni za namještanje utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH
Foto: SIPA

Izvršeni pretresi na pet lokacija

Oglasila se SIPA: Privedeni osumnjičeni za namještanje utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH

E. Škorić

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su po naredbama Suda Tužilaštva Bosne i Hercegovine proveli operativnu akciju kodnog naziva "Var".

Ova akcija potresla je bh. nogomet, a izvršena je na području Šamca, Orašja i Novog Travnika.

Kako su saopćili iz SIPA-e, izvršen je pretres na pet lokacija, a slobode je lišeno 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su polčinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine "Organizovani kriminal" i člana 383. KZ Federacije BiH "Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja", u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ Federacije Bosne i Hercegovine „Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Osobe koje su privedene osumnjičene su za namještanje utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH, a prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Lica koja su lišena slobode bit će predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Top Komentari

DobarDam
Kriminalna familija OSIM se vratila u BH fudbal. Hapsite starog kriminalca i sina mu morza!!!!
51 22
DobarDam
Hoce li ivica opet poslati sina amara na ''odmor'' kao i prosli put? Ovaj put ce to biti malo teze. Salji kriminalce u zatvor!!!!
43 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije