Oglasili se Salčinović i Džidić

Ogorčeni zbog situacije u Čeliku

Oglasili se Salčinović i Džidić

Adnan Beganović

Aldin Dzidić i Fenan Salčinović, nekadašnji fudbaleri zeničkog Čelika, za teško stanje u zeničkom premijerligašu optužili su gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovića, direktora Nermina Šabića, te člana uprave Mirsada Ibrakovića.

"Mjesecima, da ne kažem godinama, pokušavamo naći pravi trenutak da nas neko ne optuži da nešto miniramo. I sad smo svjesni da će oni o kojima pričamo reći da nas je neko nagovorio. A nije nego nas boli uništavanje našeg kluba", rekao je Salčinović za Dnevni avaz.

Oba fudbalera najodgovornijim za teško stanje u Čeliku smatraju Husejina Smajlovića, Nermina Šabića i Mirsada Ibrakovića.

Džidić je za Dnevni avaz istako da je tek nedavno saznao kako je prilikom jednog od njegovih transfera donio odštetu Čeliku, ali u javnosti je plasirana priča o sasvim drugom novčanom iznosu koji je Čelik tada bobio.

"To sam slučajno saznao. Za to sam spreman i svjedočiti pa neka objašnjava tadašnji direktor Zaim Mujezinović. No, najgore je to što primoravaju igrače da to čine svjesno. Kada igrač pristane, imaju ga u šaci pa mu mogu reći: Igraj ovako ili samo šetaj po terenu. Formula je jednostavna. Čelik niti ispada iz lige niti ima rezultat. Tavori godinama nigdje i negdje, a oni peru novac. Milione. Zamislite klub s ovakvim stadionom, izdavanjem prostora, transferima, a da je u gubitku sedam miliona i još duguje i Bogu i narodu", navodi ogorčeni Džidić.

"Kad - tad će naše izjave, tvrdnje, ono što vjerujemo svojim očima, a ne političarima koji uništavaju klub, doći do istrage, do suda. Ljudi vide, čuju, svjedoci su da je to unosan biznis dva-tri čovjeka, koji su ogrezli u sumnjivim poslovima. Govorimo samo o igri na travnjaku, a kada bi se zakopalo u poslove o rekonstrukciji, infrastrukturi, vjerujem da bi bilo velikog belaja. Pa u Čeliku nema Bolića, nema Hibića, nema zeničkih legendi. Otišli su prijatelji, poznata imena, kao što je Tarik Filipović. Svi su digli ruke, a sve više ruke diže i publika. Podijelili su Robijaše kupujući pojedince. Najgore je to što propadaju generacije uspješnih mladih zeničkih nogometaša, koje priznaju svugdje po svijetu osim u njihovom gradu" rekao je Salčinović na kraju razgovora za Dnevni avaz.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.