"Ograđujemo se jer nemamo veze s tim"

Nakon prijetnji smrću sudijama u Travniku

"Ograđujemo se jer nemamo veze s tim"

Zbog prijetnji smrću, koje su upućene glavnom sudiji meča Travnik – Velež Arnautoviću, u prostorijama travničkog premijerligaša održana je vanredna press konferencija.

Predsjednik "vezira" Dževad Bečiragić naveo je da je iznenađen ovakvim natpisima, jer po dolasku službenih lica tokom i nakon utakmice nije imao utisak da je bilo navedenih problema.

"Ako je bilo nekih napada, mi to osuđujemo i od toga se ograđujemo, jer nemamo ništa s tim. Ne želimo ljagu na klub i grad, posebno jer ne znamo tačno šta se dešavalo. Ako i ima nešto, to su mogli uraditi neodgovorni pojedinci, što je stvar policije. Garantujem da su sva službena lica na stadionu imala svu potrebnu bezbijednost i normalne uslove za suđenje. Nisam imao utisak da su bili napadnuti, uostalom, mogli su da ne sude utakmicu ako su bili izloženi pritisku.", kazao je Bečiragić i dodao:

"Nije korektno prema igračima i stručnom štabu sada umanjivati našu čistu pobjedu, bez penala, ofsajda, isključenja... Utakmica je, pored velike važnosti, bila korektna, za što su zaslužni igrači oba tima.", zaključio je predsjednik Travnika Dževad Bečiragić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.