Okić donio Veležu tri boda na Otoci

Pobjeda Veleža

Okić donio Veležu tri boda na Otoci

M. Šljivak

Fudbaleri Veleža savladali su u 20. kolu Premijer lige na Otoci ekipu Olimpica s 1:0.

Olimpic je dobro ušao u meč, ali usprkos početnoj ofanzivi, nisu uspjeli ozbiljno da ugroze gol Veleža.

Rođeni su iz prve prilike na utakmici stigli do vodstva. Sjajnu akciju Veleža u sedmoj minuti, pogotkom za 1:0 je završio Ševko Okić. 

Domaći tim je i u nastavku utakmice imao više loptu u svom posjedu. Ipak, nisu uspjeli da stvore pravu priliku pred golom Oštrakovića, a i gosti su odlično branili svoj gol.

Velež je u 30. minuti mogao stići do drugog gola.  Hamzić je dobro reagovao nakon jednog udarca gostiju, lopta je došla do Hebibovića, ali fudbaler gostiju je sa samo četiri metra pogodio stativu.

Olimpic je imao potom dvije šanse. Prvo je Bogičević šutirao glavom preko gola, da bi Haris Duljević odlično šutirao u 37. minuti, ali je Oštraković sjajno odbranio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastavak je također donio sličnu igru kao u prvom poluvremenu. Golu domaćeg tima je prvi prijetio Blagojević iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan. Zatim se Oštraković je ponovo istakao dobrom odbranom, pa pritisak Olimpica nije urodio plodom.

Do kraja je Velež saluvao vodstvo, te su slavili pobjedu u Sarajevu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije