Okić: Možemo do pobjede u Bijeljini

Fudbaler Veleža optimista

Okić: Možemo do pobjede u Bijeljini

Velež će proljeće otvoriti gostovanjem u Bijeljini. Posljednji put Velež je kao gost protiv Radnika igrao u aprilu 2007.godine i doživio poraz rezultatom 3:2, nakon vodstva Mostaraca od 2:0. Pogađali su tada Elvir Čolić i Edin Kozica.


Ovog puta u taboru Rođenih odlučni su da u Bijeljini naprave dobar rezultat te na pravi način otvore drugi dio sezone, iako rezultati tokom priprema ne ulijevaju baš povjerenje armiji Veležovih navijača.

"Jedno su pripremne, a prvenstvene utakmice nešto sasvim drugo. Naravno da bi bolje bilo da smo tokom priprema pobjeđivali, ali se nadam da će rezultati na prvenstvenim utakmicama biti mnogo bolji nego tokom pripremnog perioda", kaže Ševko Okić, napadač koji će u subotu uz mladog Mirzu Ćemalovića biti najveća prijetnja golu Radnika.

Okić se ljetos na otvaranju tekuće sezone protiv tima iz Bijeljine nije upisivao u strijelce, ali je kod trećeg pogotka bio asistent. Tada je Velež bio uspješan sa 3:0, a Okić je optimista i pred predstojeći meč.

"Želja nam je u najgorem slučaju izbjeći poraz, ali mislim da sigurno možemo i do trijumfa. Radnik je neugodan kada igra na domaćem terenu, to su osjetili svi koji su tamo gostovali, ali želja nam je biti prvi protivnik koji je na njihovom stadionu u ovoj sezoni došao do punog bodovnog plijena", dodao je.

Struka Veleža u subotu na raspolaganju neće imati Samira Merzića i kapitena Admira Kajtaza, dok je pod znakom pitanja i nastup Matijasa Pejića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.