Okić: Olimpic je neugodan gost

Velež traži nove bodove

Okić: Olimpic je neugodan gost

Bod osvojen u Zenici pravu vrijednost dobit će u slučaju trijumfa nad Olimpicom. U nedjelju će Rođeni uz direktan televizijski prenos na BHT ugostiti najmlađeg sarajevskog premierligaša.

Mostarci u dobroj atmosferi dočekuju predstojeći meč. ali daleko od euforije svjesni kvaliteta narednog protivnika.

"Olimpic je nakon uvodna četiri kola na odličnom drugom mjestu odmah iza Željezničara. To dovoljno govori o njihovoj trenutnoj formi i kvalitetu, iako su se u posljednjem kolu izgleda dosta namučili sa Mladosti iz Velike Obarske," kaže napadač Veleža Ševko Okić.

Na posljednja dva gostovanja u Mostaru Olimpic nije poražen. Prije dvije godine bilo je 1:3, a u prošloj sezoni također u petom kolu 1:1. Tada je upravo Okić bio strijelac za Velež.

"Olimpic je neugodan gost, osjetio je to nedavno Čelik na Bilinom polju kada je jedva spasio bod. Imaju u napadu nekoliko brzih, snalažljivih igrača koji znaju zadati probleme posebno ukoliko im ostane dovoljno prostora. Igrat ćemo otvoreno, ali nećemo srljati i gubiti glavu. Želimo bodove iz naredne utakmice," dodao je Okić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.