Okić Rođenima donio trijumf na Koševu
Okić postiže pobjedonosni gol...

Premijer liga BiH, 5. kolo

Okić Rođenima donio trijumf na Koševu

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Fudbaleri Veleža su u predposljednjoj utakmici 5. kola Premijer lige BiH ostvarili važnu gostujuću pobjedu nad Olimpikom. Gol odluke za Mostarce postigao je Okić u petoj minuti nastavka.

Prvih 45 minuta u potpunosti je pripalo domaćim fudbalerima koji su na Koševu ugostili, iako oslabljenu u odnosu na prošlu sezonu, sjajnu momčad Veleža.

Već u drugoj minuti Sabit Alimanović je sa oko 30 metara uputio udarac ka golu gostiju, ali je lopta otišla daleko od gola Borića. Nešto kasnije, Kresser je šutirao sa oko 25 metara, ali je Borić sjajnom intervencijom loptu izbacio u korner, nakon kojeg je Muhamed Mujić glavom pucao iznad gola.

Brzonogi Alimanović je napravio dobar prodor po strani, potom uposlio Vedrana Ješu koji sa oko 11 metara šutira iznad gola Borića. U 11. minutu uslijedio je novi pokušaj "gladnih vukova". Kapić je sa desetak metara, iz kosa s lijeve strane, dobro šutirao ali i to je otišlo pored gola Mostaraca.

Thiago je, dva minuta kasnije, uposlio Kapića koji se spetljao i izgubio loptu, iako je mirisalo na izglednu priliku domaćih. Prvu prigodu za goste propušta Kazazić u 15. minutu, kada je nakon kornera Durakovića pucao ravno u golmana domaćih Mladena Lučića. Tri minuta kasnije, Thiago centrira a Kapić se najbolje ne snalazi pred gostujućim golom.

Alimanović se u 25. minutu dobro oslobodio svog čuvara, dobro šutirao ka golu Veleža, no Borić još boljom intervencijom izbacuje loptu u korner. Najbolju šansu Olimpik propušta u 31. minutu, kada je Čulov sa 12 metara pogodio vanjski dio Borićevog gola.

Minut prije kraja prvog poluvremena, Čulov dobro centrirao sa desne strane, ali Kapić sa svega sedam metara traljavo šutira glavom. Bilo je to sve u prvom poluvremenu, u kojem su domaći dominirali, no mreže su mirovale.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku, hladan tuš za domaće igrače i navijače. Ševko Okić je sa nekih 12 metara, malo iz kosa, pogodio suprotni ugao Lučićevog gola za veliku radost Rođenih.

Domaći trener je, potom, u igru ubacio Rodriga i Duraka, a iz igre izvadio Kapića i Mujića. U 55. minutu Thiago je iz "slobodnjaka" pogodio stativu. Velež se do kraja utakmice uspješno branio, te došao do velikog trijumfa i važnih bodova "na strani".

Ipak, napomenimo da je u 82. minutu Ješe glavom pucao preko gola nakon centaršuta Ješe, a Brazilac je nešto kasnije sa desetak metara šutirao ravno u dobro postavljenog Borića. Mogli su gosti i uvjerljivije slaviti, da je mladi Ćemalović u 93. minutu bio prisebniji. Nakon jedne kontre gostiju, pogodio je lijevu stativu Lučića.


Olimpik - Velež 0:1 (0:0)


Stadion: Koševo u Sarajevu. Gledalaca: 200. Sudija: Midhat Arnautović (Tuzla). Strijelci: 0:1 - Okić (50). Žuti kartoni: Suljević, Čulov (Olimpik), Velagić, Kazazić, Kadrić (Velež).

OLIMPIK: Lučić, Suljević, Ješe, Kolarov, Subašić, Thiago, Kresser, Čulov, Alimanović /od 69. Azur Velagić/, Mujić /od 62. Durak/, Kapić /od 52. Rodrigo/. Trener: Edin Prljača.

VELEŽ: Borić, Ivetić, Kajtaz, Škaljić, Kazazić, Kodro, Velagić /od 87. Jazvin/, Lelo /od 65. Kadrić/, Okić, Duraković /od 77. Stupac/, Čemalović. Trener: Demir Hotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.