Okić: Spremni smo da se nosimo sa pritiskom

Fudbaler bordo tima za SportSport.ba uoči nove sezone

Okić: Spremni smo da se nosimo sa pritiskom

Fudbalski klub Sarajevo priprema se za nastavak sezone BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine i nastupe u Evropi. 

Bordo tim u subotu će odigrati generalnu provjeru protiv Cardiffa na stadionu Asim Ferhatović Hase, dok će prvu službenu utakmicu izabranici Dženana Uščuplića odigrati 17. jula u Evropskoj ligi protiv boljeg iz duela Haugesund-Broughton. Pojačanje Sarajeva za narednu sezonu, Ševko Okić ističe kako jedva čeka da istrči na teren Koševa. 

"Naravno, prisutno je određeno uzbuđenje. Radujem se nastupu pred koševskom publikom u bordo dresu i s nestrpljenjem iščekujem taj trenutak," kaže Okić. 

Okić ističe kako se odlično uklopio u tim Dženana Ušćuplića, da najviše vremena provodi sa starijim igračima, te da mu je cimer Haris Duljević. 

"Smatram da sam se dobro uklopio u ekipu. Momci su me jako dobro prihvatili. Nekolicinu sam znao još od ranije, a cimer mi je Haris Duljević. Družim se zaista sa svima, ali ponajviše vremena provodim sa starijim igračima u ekipi, Bandovićem, Berberovićem i Stojčevom," riječi su Okića. 

Okić ističe kako su treninzi naporni, ali da je najvažnije da se ekipa spremni za napore koji je očekuju u predstojećoj sezoni. 

"Pripreme se odvijaju po zacrtanom planu i programu stručnog štaba. Radimo dobro, treninzi su naporni i naravno, tempo je jak. Trenutno smo u tom periodu priprema gdje pokušavamo što bolje da se spremimo za ono što nas čeka," kaže Okić. 

Bordo tim će u drugom pretkolu po svemu sudeći odmjeriti snage sa Haugesundom, a Okić vjeruje da Norvežani nisu nepremostiva prepreka. 

"Haugesund sigurno ne treba olako shvatiti. Posljednju utakmicu su igrali protiv izuzetno jakog Rosenborga i postigli su tri pogotka, što pokazuje da su kvalitetna ekipa. Nadam se i vjerujem da možemo proći dalje, ako budemo oni pravi i damo svoj maksimum na utakmici," kaže Okić. 

Sarajevo je zadržalo ekipu iz prethodne sezone, a dovedena su i kvalitetna pojačanja. Mnogi ih vide kao novog šampiona Bosne i Hercegovine. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo jako kvalitetnu ekipu i sigurno smo s razlogom pred početak sezone favoriti za trofej. Do nas je da to opravdamo i pokažemo na terenu. Uz malo sreće, rezultat neće izostati," kaže Okić i dodaje: 

"Smatram da je to samo dodatni motiv da budemo još bolji. Sigurno je da postoji pritisak, što je normalno kada se boriš za trofeje, ali ne sumnjam da ćemo biti dovoljno spremni da se s tim nosimo," riječi su Okića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.