Okić: U Banovićima smo znali šta želimo

Junak Veleža protiv Budućnosti

Okić: U Banovićima smo znali šta želimo

Edmir Škorić

Mostarski Velež nalazio se u veoma teškoj situaciji pred početak proljetnog dijela prvenstva, ali Rođeni su sa dvije pobjede nagovijestili opstanak u društvu najboljih.

Najprije je Velež prošlog vikenda u Vrapčićima, golom Admira Velagića, slavio veliku pobjedu u gradskom derbiju protiv Zrinjskog, a ove subote Rođenima je tri boda iz Banovića, protiv Budućnosti, inače izravnog konkurenta u borbi za opstanak, osigurao Ševko Okić.

"Od početka utakmice znali smo po što smo došli u Banoviće. Čitavo vrijeme smo bili bolja ekipa, na kraju potpuno zasluženo pobijedili. Otišli smo gore sa jasnim ciljem da pobijedimo, jer Budućnost je, ipak, jedna od onih ekipa protiv koje moramo osvojiti bodove", kazao je Okić za SportSport.ba, dodavši:

"Od velikog su značaja ove dvije pobjede u prva dva proljetna kola. Sada se puno lakše diše, te je manje tereta na našim leđima. Imamo kvalitetnu ekipu, više se nikog i ne plašimo, ali naravno sve protivnike poštujemo."

Nakon dvije minimalne pobjede, u Vrapčićima se nadaju da će "pasti" i lider - banjalučki Borac, koji u Mostar dolazi u subotu.

"Pogled na tabelu dovoljno govori. Dolazi nam trenutni lider Borac, koji sigurno želi nastaviti niz i zadržati čelnu poziciju. Ali, vjerujem da, nošeni dobrim rezultatima iz prva dva kola drugog dijela, možemo do slavlja. Bit će teško, ali uradit ćemo sve da slavimo."

Za dobre partije Veleža sigurno da je dobrim dijelom zaslužan šef stručnog štaba Miomir Odović, koji je na klupu Mostaraca sjeo ove zime.

"Odovića ne poznajem, ali vidi se da je vrhunski stručnjak. Pokazali su to i rezultati. Donio je u naše redove pozitivnu atmosferu."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.