Okončan rat Pompeya i Spursa oko Begovića

Portsmouth i Tottenham postigli dogovor

Okončan rat Pompeya i Spursa oko Begovića

Dolaskom nove Uprave u Portsmouth, okončan je "rat" sa Tottenhamom oko golmana naše reprezentacije, Asmira Begovića, ali još uvijek nisu poznati detalji dogovora ova dva engleska kluba.

Portsmouth i Tottenham su postigli dogovor da, ukoliko Begović preseli u neki drugi klub, Pompeyi moraju Spursima isplatiti milion funti. To se i dogodilo. Naš golman je preselio u Stoke City, a Portsmouth je odbaciovao taj dogovor.

Dvije sedmice prije nego su trebali izaći pred arbitražnu komisiju Premier lige, Portsmouth i Tottenham su riješili problem, no nisu naveli detalje. David Lampitt, izvršni direktor tima iz Championshipa, smatra da sada odnosi ova dva kluba mogu biti veoma dobri.

"Ovo je bio dugotrajan proces, koji je riješen dvije sedmice prije arbitražnog saslušanja. Riješili smo još jedan problem koji smo naslijedili od prethodne Uprave. Dolaskom novih vlasnika riješeni su dugovodišnji problemi. To je pozitivno za klub i sada možemo gledati naprijed", rekao je Lampitt.

Vrlo moguće je da u budućnosti neki igrači sa White Hart Lanea dolaze na posudbu na Fratton Park.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti