Okupljanje Zmajeva danas u Stockholmu

Uoči prijateljske utakmice sa Švedskom

Okupljanje Zmajeva danas u Stockholmu

Danas će se u prijestolnici Švedske, Stockholmu, okupiti fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za predstojeće duele sa Šveđanima i Nijemcima.

Selektor fudbalske A reprezentacije BiH Safet Sušić odredio je Stockholm za mjesto okupljanja, jer je bh. reprezentativcima lakše bilo da nakon kraja sezone stignu sa odmora direktno u Švedsku, sa kojom BiH u subotu navečer igra prijateljsku utakmicu.

"Neki od igrača danas će put Stockholma iz Sarajeva, dok će drugi u Švedsku stići sa odmora ili od kuća, gdje se nalaze. Za večeras je planirano da održimo prvi trening, a do utakmice imaćemo još jedan trening", kaže za SportSport.ba selektor BiH Safet Sušić.

"Jako je bitno da svi igrači stignu zdravi i u što je moguće boljoj formi i fizičkoj spremi, jer očekujem dvije teške utakmice u samo nekoliko dana razmaka i za to su mi potrebni igrači u top formi. Gubiti ne voli niko, pa bez obzira što se radi o prijateljskim utakmicama, očekujem maksimalno zalaganje na terenu", dodao je Pape.

Prijateljska utakmice između Švedske i Zmajeva igra se u subotu, sa početkom u 19 sati, dok će Zmajevi nakon toga put Frankfurta, gdje u četvrtak, 3. juna, gostuju Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.