Old Trafford najposjećeniji evropski stadion
Stalno pun: Old Trafford

Manchester United gledalo najviše ljudi

Old Trafford najposjećeniji evropski stadion

Engleski prvak Manchester United ove sezone je bio najgledanija fudbalska ekipa u Evropi na svom Teatru snova, Old Traffordu.

Tako je šampione engleske Premier lige i viceprvake Evrope na Old Traffordu ove sezone gledalo 75.304 gledalaca. Na drugo mjesto iza Manchester Uniteda smjestio se madridski Real sa prosjekom od 74.895 gledalaca.

Tek na trećoj poziciji je evropski prvak Barcelona s prosjekom od 73.913 gledalaca, a zatim slijede tri njemačka kluba - Borussia Dortmund (73.913), Bayern (69.622) i Schalke (61.361).

Najveću posjetu na Apeninima je imao AC Milan, 57.066 gledalaca, što je bilo dovoljno tek za deveto mjesto ukupno.

Italijanski prvak Inter je jednu poziciju slabiji sa prosjekom od 55.185 gledalaca po susretu.

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.