Solskjaer pred iznenađujućim poslom: Spašava velikana koji s Bosancem i Hrvatom tone sve dublje
Foto: Navijači slavnog kluba su ove sezone pretrpili nekoliko teških udaraca i tonu sve dublje i dublje

Ugovor na 18 mjeseci

Solskjaer pred iznenađujućim poslom: Spašava velikana koji s Bosancem i Hrvatom tone sve dublje

Admin Čaušević

Za navijače jednog kluba vrlo vjerovatno nema ništa lošije od toga da gledaju najveće rivale kako se bore za sami vrh tabele te se nadaju uspješnim rezultatima u evropskom proljeću. Tako je sa pristalicama jednog od najpoznatijih klubova svijeta čiji bi spasitelj mogao biti Ole Gunnar Solskjaer.

Jedan bod u posljednje tri utakmice uključujući i poraz od mrskog rivala Fenerbahčea su bili povoda za otkaz Rize Calimbaya na klupi Bešiktaša

Titula za Bešiktaš je već sada misaona imenica. Osvojenih 26 bodova, čak 17 manje od Fenerbahčea i Galatasaraya dovoljno govori o formi ove ekipe.

Igrali su igrači Bešiktaša jesenas i grupnu fazu Konferencijske lige, ali su završili posljednji u grupi uključujući neke teške poraze poput onog od Bruggea sa čak 0:5 na domaćem terenu.

U bivšem prvaku Turske su se već odlučili za pripremu terena za narednu sezonu te iz tog razloga traže trenera s ugovorom na 18 mjeseci.

Oglasi

Najozbiljniji kandidat da preuzme istanbulskog velikana je Ole Gunnar Solskjaer koji je bez angažmana već dvije godine.

Norvežanin je vodio Manchester United, a nakon što je napustio Crvene đavole u novembru 2021. godine više nije imao posla.

Cilj rukovodstva Bešiktaša je da Solskjaer odradi ostatak sezone te ujedno udari temelje tima za narednu takmičarsku godinu kada bi se krenulo u pohod na titulu.

Ekipa sa Vodafone Parka u svojim redovima ima sasvim korektan tim sa nekoliko zvučnih imena kao što su Eric Bailly, Alex Oxlade-Chamberlain, Gedson Fernandes, i Cenk Tosun, međutim rezultati su očajni.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za Bešiktaš koji tone sve dublje nastupaju i standardni reprezentativac BiH, Amir Hadžiahmetović te Ante Rebić, Hrvat kojeg je Zlatko Dalić izbacio iz Vatrenih zbog nediscipline.

Bešiktaš će u ponedjeljak gostovati Hataysporu, a nakon tog meča trebalo bi se znati da li će Solskjaer sjesti na klupu ovog kluba koji je 16 puta bio prvak Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi