Oliću i Eduardu prijeti suspenzija

Zbog crvenih kartona na prijateljskoj utakmici

Oliću i Eduardu prijeti suspenzija

Napadač Hamburga Ivica Olić i Hoffenheimov Brazilac Carlos Eduardo mogli bi kažnjeni zbog crvenih kartona u susretu kom se povrijedio naš Vedad Ibišević.

Dva su se kluba iz vrha Bundeslige sastala u prijateljskoj utakmici u španskoj La Mangi. Hamburb  pobijedio vodeću momčad prvenstva sa 2:0. Ivica Olić je dvije minute prije kraja ušao u fizički obračun sa Eduardom, pa je španski sudija Javier Martinez Franco obojicu isključio.

Nakon početnog naguravanja poletjele su i ruke, a otvoreni lijevi dlan Ivice Olića odsjeo je na Eduardovom desnom obrazu.

- Dva puta me je udario, a zatim me još i naciljao laktom. Znam da takvim stvarima nema mjesta u prijateljskim utakmicama, ali dogodilo se, morao sam se braniti – kazao je Olić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.