Olimpic peticom častio Vezire

Golijada na Grbavici

Olimpic peticom častio Vezire

Sjajnu utakmicu na Grbavici odigrali su Olimpic i Travnik. Prava je šteta što je golijadu vidjeo mali broj gledatelja. Na kraju je Olimpic slavio sasvim zasluženo rezultatom 5:3.

Travnik je bolje otvorio utakmicu i preko najboljeg strijelca Nusmira Fajića već u 4. minuti došao do vodstva. Nakon primljenog pogotka Olimpic se potpuno otvorio, ali sve do pred kraj prvog dijela nije uspio izjednačiti rezultat.

Pet minuta prije odlaska na odmor mladi Almir Pliska je konačno uspio poravnati rezultat, a tim rezultatom se otišlo na odmor. Na samom početku drugog dijela vidjeli smo čak tri pogotka.

Admir Raščić je u 50. minuti donio preokret Olimpicu, ali samo dvije minute kasnije mladi Mujagić poravnava rezultat na 2:2. U 55. minuti utakmice Mirza Rizvanović je donio novo vodstvo Olimpicu, a u 60. minuti drugim golom Admir Raščić donosi vodstvo Olimpicu 4:2.

Olimpic se nije zaustavio. Mladi Pljevljak je u 74. minuti postigao peti pogodak za svoj klub. Travnik je preko Kovačevića dvije minute prije kraja utakmice smanjio na 5:3, a tri boda su zasluženo ostala u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.