Olimpic poveo na Koševu, ali Sarajevo lako do pobjede

Novi povratak Husrefa Musemića

Olimpic poveo na Koševu, ali Sarajevo lako do pobjede

E. Škorić

U malom sarajevskom derbiju, odigranom na Koševu, Sarajevo je savladalo Olimpic s 3:1 i zadržalo priključak za vodećim Željezničarom.

Derbi 19. kola Premijer lige odigran je na Koševu, a navijači Sarajeva ponovo su pozdravili Husrefa Musemića na bordo klupi. Sarajevu je gostovao trećeplasirani Olimpic, koji je prvi stigao do vodstva.

 

Već u trećoj minuti grešku domaće odbrane iskoristo je Semir Kapić i matirao Dejana Bandovića za slavlje gostiju. Ipak, samo desetak minuta kasnije bordo tim dolazi do poravnanja i to golom prvog topnika lige, Emira Hadžića.

 

Neuspjela ofsajd zamka gostiju, Hadžić je izašao sam pred Fejzića i poluvisokom loptom i snažnim udarcem zatresao mrežu popularnih Vukova s Otoke.

 

Do kraja prvog dijela nešto slabija igra, te se na odmor odlazi pri rezultatu 1:1. U nastavku Sarajevo kreće ofanzivnije i agresivnije. U 55. minuti Hadžić je glavom pucao preko gola nakon centaršut Suljića.

 

Slavlje domaćih navijača u 62. minuti. Ognjena Todorovića uposlio je Hadžić, a ovaj savladao Fejzića za prvo vodstvo domaćih na današnjoj utakmici. Nastali su veliki protesti od strane gostiju nakon ovog gola, jer su smatrali da je Todorović bio u nedozvoljenoj poziciji.

 

U 69. minuti poništen je pogodak Amera Dupovca zbog nedozvoljene pozicije. Hadžić je svojim drugim pogotkom u 78. minuti riješio dileme oko pobjednika i osigurao pobjedu svom klubu. Haurdić je mogao postići četvrti gol za domaći sastav, ali je Fejzić odbranio njegov udarac, te je ostalo 3:1 do kraja.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba svakako istaći da su kapiteni položili cvijeće prije početka utakmice pred sjevernu tribinu - Vedran Puljić.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.