)
Olimpic preokretom do pobjede nad Gradinom

Vukovi sa igračem manje do pobjede

Olimpic preokretom do pobjede nad Gradinom

Midhat Šljivak

Olimpic je svoj prvi susret na Tušnju odigrao protiv Gradine iz Srebrenika u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a iako su veći dio utakmice igrali sa igračem manje Vukovi su slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Otvaranje susreta u Tuzli pripalo je gostujućem timu iz Sreberenika. U 22. minuti Poparu je u kaznenom prostoru oborio Bojan Regoje, te je dosuđen penal, a Regoje je isključen. Adnan Likić je preuzeo odgovornost, te je pogodio za vodstvo Gradine od 1:0.

Muharemović je u 30. minuti iz slobodnog udarca zaprijetio golu Gradine, ali je lopta otišla pored gola, da bi dvije minute kasnije Smajić izašao sam pred golmana Gradine Pirića, no mladi golman tima iz Srebrenika dobro brani. Škahić je potom uzvratio, ali se na odmor otišlo vodstvom gostiju iz Srebrenika od 1:0.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Olimpic stiže do poravnanja. Irhan  Smajić je ovaj put uspješniji od Pirića, te je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1. Iako su imali igrača manje, Olimpic je imao terensku inicjativu u ovom susretu. Gradina seuspješno odbranila sve do 76. minute, kada za vodstvo Olimpica od 2:1 pogađa Marko Mišić.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je Olimpic stigao do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.