Olimpic slavio, Fejzić zaključao vrata

Nova gostujuća pobjeda Vukova

Olimpic slavio, Fejzić zaključao vrata

Adnan Beganović

Fudbaleri Olimpica stigli su do nove gostujuće pobjede. Ovaj put izabranici Nedima Jusufbegovića su na Policama s minimalnih 1:0 savladali domaći Leotar.

Na samom otvaranju utakmice hladan tuš za domače navijače. Raščić sjajno upošljava Kapića, koji u maniru rasnog strijelca vara domaćeg golmana.

Samo minut kasnije izabranici Bogdana Koraka su mogli do izjednačenja, no lopta nakon šuta Rakovice završava na stativi.

Do 33. minute nije bilo nekih izrazitijih prilika, da bi onda Fejzić u dva navrata spasio Olimpic. Akufo je dobro centrirao, Škaljić nespretno reaguje, ali već pomenuti Fejzić sjajno interveniše. Na odbijanac natrčava Vuković, ali fantastični Fejzić panterskom intervencijom loptu odbija u korner.

U 7. minuti nastavka Vuković je ponovo mogao matirati Fejzića, ali mreža gostiju je začarana. Četiri minuta kasnije Kapić je pokušao iznenaditi domaćeg golmana, ali bez uspjeha.

Igrala se 63. minuta kada je Leotar mogao izjednačiti. Nakon greške Regoja, Marković dobro šutira, ali Fejzić je opet uspješan. Pet minuta kasnije Regoje je isključen. Očekivalo se da će domaći doći barem do izjednačenja, no fenomenalni Fejzić je odbranio sve što je išlo ka njegovom golu i na kraju je on najzaslužniji za pobjedu Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.