Olimpicu čitav plijen u Banjoj Luci

Trijumf Sarajlija nad Borcem

Olimpicu čitav plijen u Banjoj Luci

E. Škorić

Nogometaši Olimpica slavili su na gostovanju kod Borca u Banjoj Luci sa 1:0 u petom kolu Premijer lige.  

Olimpic je do danas imao dva boda na kontu, no uspjeli su da slave na teškom gostovanju u Banjoj Luci i da se odmaknu iz donjeg dijela tabele.

Nije bilo u prvih 20-ak minuta šansi, a onda je Muharemović s 20 metara pucao pored gola Ružića. 

Veliku šansu za Borac propušta Jović, koji je u 26. minuti izašao sam pred Fejzia, ali ga nije uspio nadmudriti. U 32. minuti Imamović ubacuje, Raščić glavom puca, no brani Ružić.

Olimpic je poveo u 41. minuti. Muharemović je uposlio Pandžu, koji pogađa iskosa donji desni ugao nemoćnog Ružića. 

Borac je u nastavku pokušao da se spasi poraza, no nije uspio. Subić je u 47. minuti bio u prodoru, sjajno je ubacio loptu u peterac, no to nije pratio niko od njegovih suigrača. 

Fejzić sjajno brani u 62. minuti kada Koljić glavom šutira prema golu gostiju  Otoke. Mogao je Borac do izjednačenja u 77. minuti, no previše je Kuzmanović oklijevao. 

Raščić na drugoj strani izlazi sam pred golmana Ružića, koji brani udarac iskusnog napadača. Posljednju šansu na utakmici za domaće imao je Predragović, čiji udarac s 10 metara blokira Jusufović. Karić i Stefan mogli su u završnici da riješe pitanje pobjednika, no svejedno je ostalo 1:0 za goste s Otoke.

Borac - Olimpic 0:1 (Pandža 41)

Borac: Ružić, Saničanin, Vidović, Kikić, Jović, Stojanović, Đorđilović, Koljić, Subić, Bečelić, Radinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Fejzić, Imamović, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Pandža, Karić, Handžić, Jusufović, Raščić.

 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.