Olimpijski kvalifikacioni turnir premješten u Sidney

Zbog koronavirusa

Olimpijski kvalifikacioni turnir premješten u Sidney

Admin Čaušević

Koronavirus je počeo stvarati prve probleme organizatorima Olimpijskih igara koje će u agustu održati u Tokiju.

Azijska fudbalska federacija je odlučila da olimpijski kvalifikacioni turnir izmjesti iz Kine zbog epidemije koronavirusa.

Tako će se turnir čije je održavanje planirano od 3. do 7. februara umjesto u Kini održati u Australiji, tačnije u Sidneyu.

Također zbog moguće opasnosti i FS Kine je ranije najavio kako odustaje od organizacije turnira kako bi učesnici ne bi bilo ugroženi te izloženi riziku.

Osim Azijske fudbalske federacije i teniska federacija je zbog opasnosti epidemije koronavirusa odlučila da premjesti regionalni kvalifikacioni turnir za Fed kup u Kazahstan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi