Olimpik bolji od Branitelja

Vukovi uspješni na startu priprema

Olimpik bolji od Branitelja

Danas je FK Olimpik odigrao prvu prijateljsku utakmicu otkako je krenuo sa pripremama za proljetni dio prvenstva.

Protivnik ekipi Vukova je bila ekipa mostarskog drugoligaša Branitelja. Utakmica je odigrana na stadionu Branitelja u Rodoču. Vukovi su uspješno apsolvirali prvu provjeru i savladali domaćina rezultatom 2:1. Strijelac oba pogotka bio je Vedran Ješe.

EKipa Olimpika je utakmicu započela u sastavu: Vranić, Prlić, Suljević, Kolarov, Ješe, Vidović, Ristić, Alimanović, Ćulov, Mujić i  Kapić. Priliku u nastavku su dobili Fejzić, Salkić, Kurto, Hadžanović, Šaranović i  Vasilj.

Domaći su poveli, ali je ekipa Olimpika brzo preuzela konce igre u svoje ruke i do kraja poluvremena su uspjeli izjednačiti preko danas izuzetno raspoloženog Ješea koji je nakon centaršuta Ristića iz kornera glavom poravnao rezultat. Iako su Vukovi imali još nekoliko šansi, na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu, stručni štab je dao priliku još nekim igračima sa klupe, i u tom periodu igre smo vidjeli još jedan gol. Identičan gol kao i prvi nakon centaršuta Ristića Ješe pogadja za konačnih 2:1.

Prema vidjenom na terenu ekipa koja je doživjela dosta promjena djelovala je prilično dobro za ovaj dio priprema, a s obzirom na to da je do početka prvenstva ostalo još 6 sedmica sigurni smo da će stručni štab otkloniti sve nedostatke koje je primijetio na premijeri.

Ekipa Olimpika sutra će imati novu provjeru sa ekipom Lokomotive iz Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.