Olimpik i dalje kupuje

Olimpik i dalje kupuje

M. Skaka

Iako su iz Olimpika u ranijim danima izjavljivali da je posao oko dovođenja novih igrača zaključen dolaskom Klimenta Nastoskog, povrede Vidovića i Ristića su natjerale su upravu Vukova na ponovni izlazak na tržaište.

Tako je rupa, u najkraćem roku pokrpana, a za Olimpik je ugovor na dvije godine potpisao Ljubo Nenadić.

Nenadić je rođen 1986. godine, igra na poziciji lijevog bočnog. Iz Olimpika navode da se radi o igraču čiji transfer nije bilo ako ostvariti, obzirom da je ovog ljeta imao ponudu Valencije i belgijskog Muskrona, a interes za njega je pokazala i beogradska Crvena Zvezda.

Nenadić se pripremama u Odžaku priključio još jučer, a priliku za nastup bi mogao imati već u utorak kada je zakazana pripremna utakmica sa Zvijezdom iz Gradačca. Nakon potpisa ugovora je izjavio:

"Imao sam ponude Valencije i Muskrona, ali nisam bio zadovoljan ponuđenim uslovima, te sam se odlučio vratiti. Po povratku mi je stigao poziv iz Olimpika i nakon razgovora sa čelinim ljudima kluba odlučio sam prihvatiti njihov poziv."

Nenadić je prošao omladinsku skolu beogradskog Partizana, a u ekipu Olimpik stiže iz  FK Metalaca iz Gornjeg Milanovca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.