Olimpik i Rudar Kakanj minimalno

Prva liga F BiH, 26. kolo

Olimpik i Rudar Kakanj minimalno

E. Škorić

Jučer je odigrano i 26. kolo Prve lige FBiH, Olimpik i Rudar su minimalno slavili protiv Budućnosti, odnosno GOŠK-, a jedina "dvojka" bila je u Semizovcu, gdje je Omladinac slavio protiv Ozrena.

Vodeći Olimpik uspio je pobijediti Budućnost iz Banovića rezultatom 1:0 i tako se svojim prvim pratiteljima odmakao na visokih, pa slobodno se može reći, i nedostižnih 11 bodova, četiri kola prije kraja.

U Kaknju je Rudar također minimalnim rezultatom (1:0) nadigrao GOŠK iz Gabele. Istim rezultatom i Krajina iz Cazina je na svom stadionu porazila bugojansku Iskru. Čapljina koja vodi mrtvu borbu za opstanak, pobijedila je trećeplasiranu visočku Bosnu rezultatom 2:1.

Vitez je također uz veliki broj klubova, u borbi za opstanak. Zbog toga im je trijumf protiv Žepča bio imperativ. Dragan Buhić doveo je domaće u vodstvo, Boris Bilješko je sa "kreča" povećao na 2:0, da bi Omerdić do kraja prvog poluvremena pogodio za 3:0. Utješni gol za goste postigao je Selimović.

Rezultati 26. kola
SAŠK Napredak - Troglav 2:1, Čapljina - Bosna 2:1, Krajina - Iskra 1:0, Bratstvo (G) - Jedinstvo 2:0, Ozren (S) - Omladinac (M) 0:2, Vitez - Žepče 3:1, Olimpik (S) - Budućnost (B) 1:0, Rudar - GOŠK 1:0

Poredak
Olimpik 56 bodova, Jedinstvo 45, Rudar Kakanj 44, Bosna 43, Iskra 43, Budućnost 40, GOŠK 39, SAŠK 38, Omladinac 38, Žepče 37, Vitez 37, Troglav 33, Bratstvo 32, Čapljina 32, Krajina 28, Ozren 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.